Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ

ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ
Το βράδυ της Τετάρτης 23 Ιανουαρίου κάποια φασιστοειδή προσπάθησαν να πυρπολήσουν το Εργαστήρι πολιτικής έκφρασης και κοινωνικής αλληλεγγύης στην οδό Νηρηίδων 32 την στιγμή που μέσα σε αυτό βρίσκονταν 4 πολίτες του δήμου μας.
Αφού έσπασαν το τζάμι της πόρτας, προσπάθησαν να εξφεντονίσουν στο εσωτερικό του κτιρίου 2 ναυτικές φωτοβολίδες, που για κακή τους τύχη δεν βρήκαν τον στόχο τους.
Αυτή είναι η δεύτερη φορά που μέσα σε 10 ημέρες τα άθλια εγγόνια των ναζί, στοχοποιούν  και προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους πολίτες που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο χώρο, και που αναπτύσσουν σε αυτόν πολιτικές και πολιτιστικές δράσεις  με σκοπό την περιφρούρηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, την  κοινωνική αλληλεγγύη και συσπείρωση, την συλλογική αντίσταση στην εξαθλίωση που μας έχουν επιβάλει.
Ο φασισμός προσπαθεί να εδραιωθεί στον δήμο μας κάτω από την παγερή αδιαφορία των τοπικών αρχών. Οι 2 κεντρικές προεκλογικές εκδηλώσεις την νεοναζιστικής χρυσής αυγής που βρώμισαν την παραλιακή οδό, οι 2 φόνοι μεταναστών μέσα σε 6 μήνες και οι δεκάδες προπηλακισμοί πολιτών, αποτελούν κάποια μόνο δείγματα του τι μέλλει γενέσθαι αν δεν αποφασίσουμε εμείς οι ίδιοι να βάλουμε φραγμό στην εξάπλωση αυτής της κοινωνικής πανούκλας.
ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΜΑΣ
ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΦΕΡΑΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΝ ΦΟΒΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΑΝ  ΔΟΥΛΟΙ
ΕΠΕΙΔΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΞΙΖΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΑΛΠΩΡΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ
ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΩΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟ ΚΟΣΜΟ
ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ Πολιτικής Έκφρασης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Δεν υπάρχουν σχόλια: