Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ Δ.Σ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ "ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ"

Η κάτωθι επιστολή έχει ήδη σταλεί με fax σε κάθε μέλος του Δ.Σ ξεχωριστά καθώς αναμένεται και άφιξη του συστημένου. Στο επίσημο έγγραφο αναγράφονται και δύο αριθμοί τηλεφώνου για περαιτέρω επικοινωνία που για λόγους ευνόητους δεν περιέχονται στο παρακάτω κείμενο.



Κυρίες, κύριοι του Δ.Σ του Νοσοκομείου Πύργου Ηλείας «Ανδρέας Παπανδρέου»
Προκειμένου να διελευκανθούν ορισμένες ασάφειες, αιωρούμενες λόγω παραπληροφόρησης, απευθυνόμεθα σε εσάς, μέσω αυτής της επιστολής προκειμένου να γνωστοποιήσουμε τα κάτωθι:
Εν πρώτης είμαστε πολίτες του δήμου μας, που οι περισσότεροι απο εμάς, έχουμε γεννηθεί και μεγαλώσει σε αυτόν και η ζωή μας είναι άρρηκτα δεμένη με τις ανάγκες και τα προβλήματα του.
Υποχρεωθήκαμε να επέμβουμε στο εν λόγω κτίριο που για λόγους, ανεξάρτητους απο μας, είχε μετατραπεί σε χώρο ψυχικού και σωματικού βιασμού, σκουπιδότοπο και εστία μόλυνσης, κάνοντας αυτό που όφειλε το νοσοκομείο Πύργου στους πολίτες του Π. Φαλήρου απο το 2002 και που εμείς αναγκαστήκαμε να επωμισθούμε, απαλλάσοντας συν των άλλων το νοσοκομείο απο πρόσθετα βάρη στον προυπολογισμό φρούρησης της περιουσίας του.
Η κίνηση να πείσουμε τα άτομα, που απο εκείνη την εποχή, είχαν εισχωρήσει και μεταβάλλει το ακίνητο Ψυχαλίνου-Γιαννοπούλου σε κολαστήριο, έγινε ομαλότατα χωρίς  χρήση βίας. Ύπηρξε μάλιστα καλοδεχούμενη τόσο απο τους ίδιους όσο και απο την γειτονιά  που επι τόσα έτη υπέφερε και φοβόταν.
Επιπλέον δεν είμαστε άγνωστοι γιατί το Ν.Π ήταν ενήμερο για τις πράξεις μας, εφόσον υπάλληλοι του μας επισκεύθηκαν τον Αύγουστο ,ενω καθαρίζαμε, και ενημερώθηκαν σχετικά. Πέραν αυτού, άντρες της ομάδας Δέλτα, που έφτασαν σχεδόν ταυτόχρονα, πήραν τα στοιχεία δυο εκ των συμπολιτών μας, για να μην αναφερθούμε στο γεγονός οτι η διαδικτυακή μας διεύθυνση καθώς και ένας αριθμός τηλεφώνου ήταν γραμμένα στον μπροστινό τοίχο του κτιρίου σε κοινή θέα, όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες που τράβηξε και δημοσίευσε απεσταλμένος του νοσοκομείου σας.
Μετά το πέρας των εργασιών καθαρισμού και συντήρησης έχουμε στεγάσει στο οίκημα αυτό έναν χώρο κοινωνικού όφελους οπου πραγματοποιούνται μαθήματα και εκδηλώσεις, συγκεντρώνεται, ταξινομείται και διατίθεται ιματισμός σε απόρους, λειτουργεί μικρή δανειστική βιβλιοθήκη και κάποιες μέρες της εβδομάδας λειτουργεί σαν τόπος συνάντησης των κατοίκων της γειτονιάς, λαική κουζίνα, ημέρα ατομικής καθαριότητας για τους άστεγους της πόλης, ανταλλακτικό παζάρι, πέρα απο κάθε εμπορευματοποίηση και λογική εκμετάλλευσης.
Ουδέποτε είχαμε βλέψεις οικειοποίησης του κτιρίου ή αφαίρεσης του απο την κτήση του νοσοκομείου, αντίθετα δηλώσαμε εξ αρχής οτι εφόσον θα εξασφαλίζεται η φρούρηση και αξιοποίηση του, θα το παραδώσουμε καθαρό και αναβαθμισμένο άμεσα.
Δεν θα δεχτούμε όμως να επανέλθει στην πρώτερη κατάσταση του κι εμείς να αναγκαζόμαστε να περπατάμε στο απέναντι πεζοδρόμιο αντιμετωπίζοντας εκ νέου εκείνα που κατορθώσαμε να διευθετήσουμε.

Ζητώντας την κατανόηση σας παρακαλούμε όπως τεθεί το ζήτημα στο επόμενο συμβούλιο σας ενημερώνοντας μας και επιτρέποντας την παρουσία μας σε αυτό.
Αναμένουμε την απάντηση σας.
Μετα τιμής
Εργαστήρι Πολιτικής Έκφρασης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Π. Φαλήρου.
Στοιχεία επικοινωνίας:

Δεν υπάρχουν σχόλια: