Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Τίποτα δεν μένει αναπάντητο. Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις


Όταν έχεις σαν μοναδικό σκοπό το προσωπικό σου κέρδος και αυτό των διεθνών σου συνεταίρων , και δεν σου βγαίνουν τα κουκιά να εξασφαλίσεις ούτε τα στοιχειώδη για την επιβίωση των ανθρώπων που θεωρείς υποτακτικούς σου, το μόνο που σου απομένει είναι να τους συκοφαντείς και να τους καταστέλλεις με την μεγαλύτερη αγριότητα όταν αυτοί αντιδρούν και οργανώνονται.
Και αυτό είναι που συμβαίνει αυτή την στιγμή στην Ελλάδα. Δεν τους περισσεύουν τα κουκιά και έχουν ξαποληθεί να τσακίσουν τους πάντες και τα πάντα που θα μπορούσαν να τους χαλάσουν την βολή τους.
Όλοι καταλαβαίνουν ότι τα όποια όρια έχουν ξεπεραστεί, και ότι από εδώ και πέρα μόνο η οργανωμένη αντίσταση μπορεί να βάλει φρένο στην κοινωνική κατηφόρα. Η οργανωμένη αντίσταση που πέρα από τα την λογική της ανάθεσης θα ετοιμάσει την κοινωνική άμυνα και αντεπίθεση στην βάση της ισότιμης συμμετοχής προτάσσοντας το τέλος της ανισότητας και της εκμετάλλευσης μεταξύ των ανθρώπων.
Η καταστολή της κατάληψης της Βίλα Αμαλίας  αποτελεί μέρος του χτυπήματος κάθε κοινωνικής κατάκτησης που έχει αρχίσει εδώ και 2 χρόνια. Μετά από τα γερόντια, και τους εργαζόμενους, σειρά έχει το ποιο δυναμικό τμήμα της νεολαίας και οι δομές που αυτό έχει αναπτύξει. Καμία επίθεση ποτέ και πουθενά όμως δεν έχει μείνει αναπάντητη. Και ούτε αυτή θα μείνει όσο καιρό και αν χρειαστεί να περάσει.
Συνεχίζουμε να υπερασπίζουμε και να αναπτύσσουμε τις ακηδεμόνευτες δομές της αντίστασης και της ελευθερίας, έως την ολοκληρωτική απελευθέρωση της κοινωνίας.
Εργαστήρι πολιτικής έκφρασης και κοινωνικής αλληλεγγύης.-
Κατάληψη Νηρηίδων  Π. Φάληρο


Δεν υπάρχουν σχόλια: